19 de diciembre de 2013

Tarta de Chocolate, Fresas y Nata/ Chocolate Cake with Strawberries and Cream

Por fin estoy de vuelta.
Hoy quiero enseñaros una tarta que he hecho para un trabajo de Inglés.
Voy a poner la receta en castellano y en inglés. Si alguna persona que sepa inglés ve algún error lingüístico, que lo diga. Nunca viene mal aprender.

Está ligeramente simplificada. Espero que os guste y la probéis.

Finally I have returned.
Today I want to show you a cake which I made for one of the subjects of my degree.
I am going to write the recipe in Spanish and in English. If you are a native speaker and you find any mistake in what I say, please, tell me. I would be glad to learn from you.

It is slightly simplified. I hope you like it and you make it at home.


Tarta de Bizcocho de Chocolate con Fresas y Nata
*
Chocolate Cake with Strawberries and Cream





Partes:

1.      4 bizcochos de chocolate de 15cm de diámetro y 3cm de alto
2.      ½ litro de nata montada
3.      ½ kilo de fresas
4.      5 cucharadas de mermelada de fresa
5.      ½ litro de ganache de chocolate puro


Cake Elements:

1.      4 chocolate sponge cakes 15 centimetres in diameter per 3 centimetres height
2.      ½ litre of whipped cream
3.      ½ kilogram of fresh strawberries
4.      5 tablespoons of strawberry marmalade
5.      ½ litre of dark chocolate ganache







Ingredientes:

Ingredients:


1.     Bizcocho de chocolate:
·    150gr chocolate puro partido en trozos pequeños
·    100gr mantequilla
·    175gr azúcar
·    4 huevos
·    115ml leche
·    250gr harina
·    22gr de levadura en polvo

  1. Chocolate Sponge Cake:
·    150g dark chocolate in small pieces
·    100g butter
·    175gr sugar
·    4 eggs
·    115ml milk
·    250g plain flour

·    22g baking powder



2.     Nata montada:
·    ½ litro de nata para montar
·    2 cucharadas azúcar glass
· 10 gr de estabilizante para nata

Whipped Cream:
·    ½ litre cream
·    2 tablespoons icing sugae
· 10 gr cream stabiliser


3.     Fresas:
·    ½ kilo de fresas cortadas en láminas gruesas

Strawberries:
·    ½ kilogram thick fresh strawberry slices


4.     Mermelada de fresa:
·    5 cucharadas de mermelada de fresa


  • Strawberry Marmalade:
  • ·    5 tablespoons strawberry marmalade




5.     Ganache de chocolate puro:
·    200gr de chocolate puro partido en trozos pequeños
·    200ml de nata para montar


  • Dark Chocolate Ganache:
    •  200g dark chocolate in small pieces
    • 200ml cream




Procedimiento:

1.     Bizcocho de chocolate:
a.      Batir los huevos con el azúcar
b.      Derretir la mantequilla con el chocolate en el microondas
c.       Añadir la leche al chocolate
d.      Añadir el chocolate a los huevos y batir bien
e.      Mezclar la harina con la levadura en polvo
f.        Tamizar la harina encima de la masa poco a poco, sin dejar de batir
g.      Llenar dos moldes engrasados de 15cm de diámetro
h.      Hornear a 180º en horno precalentado sin aire durante 30 minutos
i.        Sacar del horno y dejar enfriar y reposar durante 24h


Directions:


  1. Chocolate Sponge Cake:
    1. Whisk the eggs with the sugar
    2. Melt the butter with the chocolate in the microwave
    3. Add the milk to the chocolate
    4. Add this mixture to the eggs and whisk well
    5. Mix the flour with the backing powder
    6. Sieve the flour over the dough little by little, whisking all the time
    7. Fill two greased moulds (the diameter of each one should be 15 cm)
    8. Bake it at 180 degrees in preheated oven without air during 30 minutes
    9. Remove it from the oven and leave it to cool
    10. Let it rest for 24h








2.     Nata montada:
a.      Diluir el azúcar glass y el estabilizante en la nata, previamente tamizados
b.      Montar la nata a máxima velocidad durante 3 o 4 minutos
c.       Guardar en la nevera



  • Whipped cream:

    • Dissolve the icing sugar and the stabiliser in the cream, previously sieved
    • Whisk the cream at maximum speed during 3 or 4 minutes
    • Keep it in the fridge

3.     Ganache de chocolate puro:
a.      Calentar la nata en un cazo hasta que casi hierva y retirarla del fuego
b.      Verter la nata caliente sobre el chocolate y remover hasta derretirlo todo
c.       Dejar reposar a temperatura ambiente durante 24h
    1. Dark Chocolate Ganache:
      1. Heat up the cream in a saucepan until starting boiling and remove it from the fire
      2. Pour the hot cream over the chocolate and stir them up till they are totally melted
      3. Let it stand at room temperature for 24 hours





Montaje:



  1. Cortar cada bizcocho por la mitad
  2. Untar el primer bizcocho con 1 cucharada y media de mermelada
  3. Esparcir 1 cucharada de nata montada encima de la mermelada
  4. Repartir rodajas de fresa uniformemente encima de la nata
  5. Cubrir las fresas con 1 cucharada más de nata
  6. Cubrir con otra capa de bizcocho y repetir el proceso mermelada+nata+fresas+nata+bizcocho hasta terminar con los bizcochos
  7. Con ayuda de una espátula, rellenar los huecos entre los bizcochos con nata
  8. Meter 15 minutos en la nevera
  9. Cubrir los bordes de la tarta con una capa fina de la ganache de chocolate
  10. Meter 30 minutos en la nevera
  11. Con la espátula, cubrir la tarta con lo que queda de la ganache de chocolate, procurando que los bordes queden lisos.
  12. Decorar con nata y fresas
  13. Lista para degustar

Assembly:





    1. Cut each cake in half
    2. Spread 1 tablespoon and a half of jam on the first cake
    3. Spread 1 tablespoon of whipped cream on top of the jam
    4. Spread strawberry slices evenly over the cream
    5. Cover over the strawberries with 1 tablespoon of cream
    6. Cover with another layer of cake and repeat the process jam + cream + strawberries + cream + biscuit until there isn’t any left
    7. With the help of a spatula, fill the gaps between the cakes with cream
    8. Put 15 minutes in the refrigerator
    9. Cover the edges with a thin layer of chocolate ganache
    10. Put 30 minutes in the refrigerator
    11. Using a spatula, cover the cake with the rest of the chocolate ganache, making sure the edges are smooth
    12. Decorate with whipped cream and strawberries
    13. Taste it






Por favor, este paso no lo sigáis. La nata no deja que el chocolate se pegue al bizcocho. Os lo enseño, pero no lo hagáis.
Please, don't follow this step. The cream doesn't let the chocolate stick to the cake. I show you it, but please don't do it.











20 centímetros de alto
20 centimetres height














Muchísimas gracias por vuestra paciencia

Thank you very much for your pacience

Con cariño,

Best regards,

Ana


P.D.: disculpad el desastre de texto que hay. El ordenador se ha vuelto loco y no me deja controlar las tabulaciones ni nada de la configuración del texto. En cuanto pueda arreglarlo lo haré.

P.S: I'm sorry because of the textual disaster of the post. The computer has got mad and it doesn't let me control the tabulations or anything about the shaping of the text. I will fix it as soon as possible.

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